Supplementation with vitamin C in the diet for Pimelodus britskii larvae
DOI:
https://doi.org/10.21708/avb.2010.4.4.1831Abstract
This study aimed to evaluate the influence of dietary supplementation with vitamin C on the development of “mandi-pintado” larvae (P. britskii). A total of 160 larvae was distributed in a completely randomized experiment in 20 aquaria of 8L (1 larvae.1L-1). The diets were formulated to be isonitrogenous, isocaloric, isoaminoacídic and isofibrous supplemented with 0, 250, 500, 1,000, and 2,000 mg vitamin C by kg of diet. The larvae were fed to apparent satiation for 30 days, 4 times daily at 8h, 11h, 14h and 17h. The dissolved oxygen, pH and conductivity of the water were measured once a week. There was no significant difference in the performance of larvae regarding final weight (FW), final length (FL), and survival (S). These results indicate that the level of vitamin C in the non-supplemented treatment was enough to attend the species requirement. Keywords: Performance, nutrition, native fish, fish farming.Downloads
Published
Issue
Section
License
Autores que publicam na Acta Veterinaria Brasilica concordam com os seguintes termos: a) Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista. b) Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista. c) Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).